Menu

Vad kostar tandvård?

Tandvården i Sverige är just nu gratis fram till och med det år du fyller 19. Många är vi som har personlig erfarenhet av hur kostsamt ett tandläkarbesök kan bli. Det är viktigt att ta hand om sina tänder och att ha som daglig vana att borsta och använda tandtråd. Börjar man slarva med dessa enkla steg kan det bli en dyr historia. Det läggs nu fokus på att utveckla det så kallade frisktandvårdsavtal för äldre där man efter en genomgång av sin tandhygien betalar en fast summa per månad. Avtalet innebär att du inte behöver betala vid varje besök utan månatligen sprider ut kostnaden för din munhälsa.

Gratis tandvård för ungdomar

Det stundar en glädjande lagändring då regeringen nyligen klubbat igenom ett beslut som innebär att tandläkarbesök från år 2019 blir kostnadsfria för alla barn och ungdomar upp till 23 års ålder. Detta gör att fler kommer få gratis tandvård vilket i sig bör uppmuntra unga att regelbundet besöka sin tandläkare. Det är många människor som drar sig för sina inbokade besök, men tyvärr går det väldigt fort att utveckla karies och följdsjukdomar. En studie visar att de personer som har som vana att årligen göra en undersökning överlag har färre hål och mindre problem med sin munhälsa. Det är med andra ord klokt att infinna sig på bokad tid.

Oväntade utgifter skapar hål i plånboken

Många är de människor som år efter år undviker att gå till tandläkaren. Ju längre tid det går mellan besöken desto större blir de problem som efter en tid dyker upp. Å andra sidan sker en olycka lätt och har du otur kan det bli en kostsam historia att söka akut tandvård. En utslagen tand brukar innebära en kostnad på flera tusen. Tillhör du den äldre kategorin av vår befolkning som inte har tillgång till gratis tandvård och som står utan frisktandvårdsavtal finns det genvägar att gå. Hos mobillan.se kan du ansöka direkt om ett snabblån på upp emot 40 000 kronor.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *