Menu

Så framhäver du dina tänder med smink

Med smink kan du ska skapa illusioner samt framhäva ansiktsdrag som du gillar bäst. Med rätt färger och tekniker kan du till exempel få ditt leende att se vitare ut. Här kan du läsa mer om hur du bäst framhäver dina tänder med makeup.

Rätt nyans på läppstiftet

Läppstiftet är den viktigaste sminkprodukten om du vill framhäva dina tänder. Det gäller dock att välja rätt nyans och konsistens för att få den effekt du önskar. Hos hudoteket.se hittar du ett brett sortiment av läppstift och andra läpprodukter från populära varumärken som Clarins, bareMinerals, Sisley, Sensai och många fler. Här hittar du allt från neutrala och naturliga nyanser till riktigt starka färger i rött och lila. Om du vill få dina tänder att se vitare ut bör du välja en fyllig röd nyans med kalla undertoner, exempelvis med inslag av lila, cerise eller plommon. Nyanserna Rose Berry och Soft Plum från serien Joli Rouge från varumärket Clarins är två exempel på läppstift som ger en illusion av vitare tänder. Sensai The Lipstick 09 Nadeshiko Pink är ett annat läppstift som ger samma effekt, men som är något ljusare med rosa pigment. Rosa och lila pigment skapar kontraster vilket gör att tänderna upplevs som vitare. Ett matt läppstift har mer pigment än ett glasigt och därför bör du välja en matt variant om du vill förstärka effekten.

Undvik varma röda nyanser, exempelvis tomatrött, eftersom de får dina tänder att se gulare ut. Även klarrött, laxrosa och nudebeiga nyanser gör att tänderna upplevs som gula.

Läppglans med skimmer

Det är inte alla som trivs i läppstift och ibland kan det vara fint med en mer neutral look. Då kan du istället använda ett läppglans för att framhäva ditt leende. Precis som med läppstiften bör du välja kallare nyanser med inslag av rosa och lila istället för varma röda nyanser. Hallonröda läppglans är somrigt och fräscht och ger illusionen av vitare tänder. Om du gillar läppglans som är beiga eller nude kan du testa en blekrosa nyans istället. Välj gärna en variant med lite skimmer i för extra effekt. Natural Lip Perfector 01 Rose Shimmer från Clarins är en klassiker som ger önskad effekt.

Highlighter på amourbågen

För att förstärka effekten av läppstiftet kan du lägg en highlighter på amourbågen, det vill säga i mitten ovanför överläppen. En highlighter är en ljusreflekterande produkt som ger intrycket av större läppar. En skimrande highlighter drar uppmärksamheten till munnen och framhäver läppstiftets effekt. Det finns många olika sorters highlighter, bland annat flytande och löst puder. Hos hudoteket.se hittar du bland annat storsäljaren RMS Beauty Magic Luminizer som är lätt att applicera på amourbågen. Använd inte för mycket, utan dutta lätt på överläppen för önskad effekt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *