Menu

Hitta rätt tandläkare

Ett tandläkarbesök hör ofta till en av de mindre trevliga men icke desto mindre nödvändiga situationerna i livet. Tandhälsa är mycket viktigt för vårt generella välmående och problem med tändarna kan orsaka stort lidande. Att välja fel tandläkare kan tyvärr även bli en riktigt dyr historia. Idag finns det så många olika tandläkare att välja bland att förutsättningarna för att hitta en som passar just våra behov är goda. I den här texten ska vi gå igenom några av de saker som det är bra att tänka på innan man gör sitt val av tandläkare.

Kolla upp patientomdömen

Då och då nås vi av skräckhistorier som den om när Tandläkaren drog ut fel tänder. Det görs otroligt många tandingrepp varje dag och det är förfärligt tråkigt men inte så överraskande att det kan bli riktigt fel ibland. För att minska risken för missöden kan du själv ofta kolla upp på nätt vilka patientomdömen olika kliniker och enskilda tandläkare har fått. Du kan också fundera på om du tror att du behöver en tandläkare med någon särskild specialistkompetens eller inriktning. Om du söker tandläkare åt ett barn är det bra att välja en med specialiseringen pedodonti som betyder barn- och ungdomstandvård.

Vad blir billigast i längden?

Många väljer den billigaste tandläkare de kan hitta och det finns inget som säger att billig tandvård inte kan vara god tandvård. Vad som avgör priset i slutändan är antlet besök vi tvingas göra, inte tandläkarens timarvode. Ett annat kriterium som kan vara relevant är att gå till en tandläkare som man har lätt att ta sig till och som man kan besöka såväl akut som i förebyggande syfte, alltså en tandläkare som så småningom kommer att lära känna oss och vår mu- och tandhälsa. De av oss som lider av en släng av tandläkarskräck gör klokt i att välja en tandläkare med erfarenhet av just den typen av problematik, annars kan skräcken faktiskt förvärras

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *