Menu

Tjäna pengar på guldtänder och guldfonder

Om du får hål i dina tänder och de behöver lagas kan du få lagningar i olika tandersättningsmaterial. Vanliga material som många känner till är metaller, plast och keramiska material. Det går också att kombinera material tillsammans. Materialtypen som tandläkaren väljer beror på hur stora delar av din tand som kräver ersättning och hur många tänder det rör sig om.

Om du väljer ett guldinlägg i tanden är det ett bra val eftersom guld är en mycket hållbar typ av fyllning. Tandläkaren gör ett avtryck av tanden som ska få inlägget, därefter skapar en tandtekniker inlägget och tandläkaren kan limma fast det i tanden. Om du längre fram väljer att byta inläggning kan du sälja guld hos Diamantbrev. Du skickar fyllningen i ett brev till företaget som utvärderar guldet samma dag de tar emot brevet. Du får sedan prisinformation per sms och samma sekund du godkänt beloppet sätts pengarna in på ditt konto.

Fysiskt guld och guldfonder

Att du kan tjäna pengar på dina guldtänder kanske du redan kände till, men det finns också många andra sätt att bli rik på guld. Risken kan ibland vara hög men du har möjlighet att göra en riktigt bra affär. Guldfonder, fysiskt guld, guldbolag på börsen och börshandlade fonder är några exempel på de möjligheter som finns.

Att ha tillgångar av fysiskt guld ser många som en säker investeringsform. Det finns dock en risk att du blir bestulen på guldet, framför allt om det inte sitter i tänderna. Fysiskt guld går att köpa på många olika ställen där du kan lägga dina pengar på guldtackor och guldmynt.

Ett annat område där det går att få in en bra inkomst är via guldfonder. Det är fonder som har placerats i guldbolag. Genom att investera på detta sätt har du aktier i många olika guldbolag och kan på så vis sprida dina risker. Problemet är att guldbolagen ofta går ner tillsammans med börsen om den faller. Du kan också välja att investera i enskilda guldaktier, och därmed göra dina investeringar direkt i börsens guldbolag. Detta innebär dock en högre risk.

Svenska nätmäklare har börshandlade fonder som också kallas ETF. De är direkt kopplade till guldpriset och på så sätt uppbackade via faktiskt guld. Du investerar inte i bolaget i sig utan i guldpriset. Det är viktigt att du har koll på vad du gör när du börjar att börshandla med guld, och det kan vara klokt att välja metod baserat på din erfarenhet. Om du har handlat mycket på börsen är ”pappersguld” bra, men som mer oerfaren kan det vara bättre att välja fysiskt guld. Om du väljer fysiskt guld bör du dock förvara det på ett tryggt ställe. Guldtänder blir sällan utsatta för rån men annat guld kan behöva förvaras i ett bankfack vilket kan kosta en slant.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *