Menu

När skönhetsingrepp är nödvändiga

När vi hör ordet skönhetsingrepp är det lätt att föreställa sig kvinnor som genom plastikkirurgi justerar sitt utseende på alla tänkbara sätt, och inte alltid med de mest positiva resultaten. Men det finns långt fler infallsvinklar än så när det kommer till att ändra sitt utseende. Många gör små och enkla åtgärder för att öka sin självkänsla medan andra har reparativa och återställande orsaker till ingreppen, exempelvis på grund av olyckor, ärrbildning och liknande.

När kroppen blir felbelastad

När det kommer till att operera brösten finns det också fler orsaker än att bara vilja ha dem större. Många kvinnor lider av ryggproblem på grund av att de har naturligt stora bröst och behöver därför få dem förminskade. I den processen ser man då till att de ”nya” brösten får en fin och naturlig form, med så lite ärr som möjligt. På motiva.health är detta väldigt viktigt så att deras klienter alltid ska känna sig trygga och nöjda, oavsett orsaken till operationen. För utomstående är det viktigt att inte döma någon som har genomgått skönhetsingrepp utan att veta vad som ligger till grund för beslutet, då det inte alltid är vad du tror. Ibland handlar det inte alls om ytlighet eller ens naturliga problemområden utan om sjukdomar eller olyckor, där ingrepp behövs för att återställa kroppen och därmed göra livet bättre för klienten.

Reparativa ingrepp

Vi föds inte alla med vackra tänder och ett bländande leende, och även om det inte alltid är själva målet så finns det personer som behöver specialisttandvård, men även kirurgi, för att justera käken eller tänderna på grund av olyckor eller medfödda sjukdomar. I de fallen är kanske möjligheten att kunna le över huvud taget den högsta drömmen, och då får begreppet skönhetsingrepp en helt ny innebörd. I andra fall kan det handla om mindre åtgärder, till exempel justering av tänder. Även om det sker med hjälp av tandställning är ju även det en form av skönhetsingrepp även om det inte innebär någon kirurgi. Drar vi det riktigt långt så är ju både smink och användning av bh något som är tänkt att förstärka våra drag och förbättra vårt utseende, oavsett om vi gör det för vår egen skull eller någon annans. Men när det involverar skalpeller eller andra verktyg är det många som reagerar negativt. Därför blir det extra viktigt att se vilken den bakomliggande orsaken är – handlar det enbart om yttre skönhet eller har det att göra med byggandet av en svag självkänsla eller rent av fysiska problem eller återställande efter en olycka?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *