Menu

Vilken tandkräm ska man använda?

Vi borstar tänderna varje dag, både morgon och kväll som det rekommenderas – men vilken typ av tandkräm ska vi egentligen använda för bäst effekt? Har det kanske med tandborsten att göra?

Fluortandkräm är det som man brukar rekommendera idag, eftersom det hjälper mot bildning av karies i tänderna – men har du inga särskilda problem så spelar det inte jättestor roll vilken typ av tandkräm du använder utan då kan du välja en tandkräm efter tycke och smak. Har du däremot ilningar i tänderna så rekommenderas tandkräm som innehåller strontiumklorid och kaliumnitrat. Personer med känsliga munnar rekommenderas att använda märken som GUM Sensivital som också hjälper mot ilningar i tänderna. Personer med blödande tandkött kan använda en kräm som heter Zymbion. Den innehåller många goda bakterier som redan finns i munnen, och den passar särskilt dig med en väldigt känslig mun.

Tandkrämens funktion är till för att polera tandytan, och hindra bildning av karies och andra åkommor som du kan få på grund av olika bakterier på tandytan. Tandkräm innehåller oftast fluor som är till för att rengöra tänderna från ovälkomna bakterier helt enkelt.

Det är också viktigt att välja rätt tandborste eftersom du inte alltid kommer åt överallt i munnen och kan missa några tänder längst bak när du borstar. Det finns ett stort urval av tandborstar idag att välja mellan, och tandläkare rekommenderar en borste med mjuk borst för att ta bort plack och matrester från tänderna.

Du bör också byta din tandborste var tredje månad eller så fort den börjar se lite sliten ut, och det är viktigt att byta borste när du varit förkyld för att förhindra en ny infektion. Hårens strån kan innehålla baciller som leder till en ny infektion och det är bara onödigt om du kan undvika det genom att byta borste.

Att jobba frilans kan innebära att du jobbar dygnets alla timmar och kanske till och med glömmer att borsta tänderna. Då är det viktigt att du har kontroll över din ekonomi om oväntade kostnader skulle dyka upp. Det kan behövas att du får hjälp som frilansare med fakturering så att du inte behöver slösa tid på det själv och hinner med din tandborstning också.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *